Vinprovning i Stockholm

Vad vill du göra?

Datum

Mer om vinprovning

Vin kallas av många för livets dryck och visst är det riktigt trevligt att sitta tillsammans med vänner och njuta av ett gott glas vin. Har du någonsin tänkt vad som behövs för att göra ett riktigt bra vin, varför har vinerna olika aromer, vart kommer det söta eller torrheten i från? Man tänker kanske inte på det men det är en vetenskap i sig att ta fram riktigt bra vin och runtom i världen finns människor som dedikerat sina liv för att ta fram det goda vin du får möjlighet att njuta. Vinets historia och tillverkningen är en fascinerande historia i sig och om du vill lära dig mer om vin rekommenderar vi varmt att gå på en vinprovning.

Choklad- och vinprovning

Vin är känt för att kunna kombineras med med olika maträtter som tillsammans skapar en fantastisk smakupplevelse. Choklad är en favorit hos många personer och som passar utmärkt att kombinera med vin. Chokladen i sig bjuder på fantastisk smak och tillsammans med rätt vin kommer du få smakupplevelser du aldrig trodde du kunde uppleva. Lär dig själv hur man kan kombinera vin och choklad och bjud sen över vänner och bekanta för att imponera dem en smakupplevelse utöver det vanliga.

Ost- och vinprovning

Alla har vi alla sannolikt någon gång suttit på en middag och ätit god ost och kombinerat med och sagt att ”f*n vad gott detta är”, kanske har du undrat över vad är som egentligen smakar så fantastiskt gott? Atr äta ost i sig kan vara en njutelse men om du kombinerar ost med rätt vin så kommer smakupplevelsen bli dubbelt så häftig. Om du gillar och och vin så har du en perfekt möjlighet att lära dig mer om hur du kombinerar ost och vin och du kan göra det lokalt i Stockholm. Lär dig att kombinera ost med både vitt och rött vin samt passa på att testa nya ostar som du sedan kan bjuda dina vänner på.

Gå på vinkurs

Är du redan en van vinprovare men vill  lära dig mer om vin än bara upptäcka nya smaker och smakkombinationer? Vill du lära dig mer om druvan som gör vinet, smaksensorik och annat kopplat till vin? Då kanske du spendera en dag och bli en vinkännare! Då kan du utbildas av en professionell sommelier som lär dig om olika vinodlingar, druvvariationer och annat som en sann vinkännare bör kunna.

Vinprovning hemma

Vin upplevs kanske bäst i hemmet tillsammans med vänner och du kanske även föredrar att bjuda över vänner och ha en mysig vinprovning i hemmet. Då kan du få besök av en professionell vinexpert som berättar om det viktigaste kring hur ett riktigt gott vin framställs. Lär dig hur du får ut en maximal smakupplevelse tillsammans med olika maträtter men även mer om själva druvan och de olika vindistrikten.

Vinprovning i Riedelglas

Bland vinproducenter och vinkännare världen över har det blivit vedertaget att om man vill dricka vin så ska man göra det i ett riedelglas för maximal smakupplevelse. Riedelglas anses vara bästa vinglaset på marknaden utifrån hur glasets utformning påverkar doften och smaken. Nu har även du chansen att uppleva skillnaden med att dricka vin ur ett riedelglas och ett vanligt vinglas.

Amaroneprovning

Norra Italien erbjuder några av de bästa vinerna du kan få tag i, bland annat det välkända amaronevinet. På denna vinprovning får du provsmaka amaronevin, Valpolicella, Recioto och Ripasso. Dessa viner har otroligt mycket gemensamt men smakerna skiljer sig åt en hel del. Denna vinprovning ger dig en djupare förståelse kring varför smakerna skiljer så så mycket åt trots alla likheter.

Vinglasprovning

Känner du till hur glaset påverkar vinets smak när du dricker själv eller vill bjuda över vänner på några glas vin? Om inte bör du testa på denna vinglasprovning som skapar en helt ny förståelse för vinets smaker och hur du på ett enkelt sätt kan imponera på vänner och bekanta på bjudningar. Under vinglasprovningen får du smaka på både röda och vita vinner i olika glas och känna skillnaderna i smaken.

Lakrits och vinprovning i Stockholm

Lakrits är en av Sveriges populäraste godis men används sällan i samma sammanhang som vin. Detta betyder dock inte att lakrits och vin inte går att kombinera med varann och skapa häftiga smakupplevelser. Under lakrits och vinprovningen får du lära dig mer om lakrits historia samt hur olika lakritsgodisar kan skapa en häftig smakupplevelse. Lär dig mer och testa själv och imponera sen på dina vänner med häftiga smakupplevelser.

Mer information om vin

Vin bör även kombineras med mat och andra delikatesser för att du ska få en maximal smakupplevelse och om du uppskattar  ett riktigt gott vin och skulle vilja lära dig mer om hur du kombinerar vin med mat? Då ska du ta med nära och kära på en vinprovning med middag i Stockholm! Du kommer bli fäst vid de härliga smakkombinationerna du får uppleva och du kan även ta med dig din smakupplevelse till dina vänner och ha en privat vinprovning med mat.

Hemligheten till en riktigt lyckad middag är att kombinera vinet med maten och på vinprovningen kommer du inte bara få en djupare förståelse hur vinets smaker är uppbyggt utan även hur de samspelar med maten. Ett perfekt tillfälle att utveckla ditt sinne för vin och äta god mat!