Tapas & sherryprovning

Välkommen på en trevlig tapas & sherryprovning i Stockholm. Prova på olika sorters sherry tillsammans med klassiskt spanskt tapas!

Du kommer garanterat att få uppleva en kväll med fascinerande smaker och många skratt, och dessutom en hel del nya kunskaper. Här får du prova på olika goda sherrys av hög kvalitet tillsammans med goda tapas, under trivsamma former i ett mysigt källarvalv i Stockholm.

Missa inte en spännande kväll med unika drycker och klassiska spanska tilltugg! 

Pris: 699 kr/person

Tid: Cirka 2 timmar

Platser: Vasastan, Gamla Stan eller Hotel Diplomat

Mer om tapas & sherryprovning

Kvällen kantas av en spännande historia om ett traditionellt hantverk. Vi provar tillsammans på ett avslappnat vis fem sorters, väldigt olika, Sherry tillsammans med tapas. Ett möte mellan en stor variation av smaker. Grundstenen för kvällen är att fånga en unik smakupplevelse och sprida den spanska värmen.

Du blir guidad av en professionell sommelier, som går igenom grundsmakerna och metodiken för att prova sherry, för att sedan gå vidare till själva sherryprovandet tillsammans med tillhörande tapas. Samtliga drycker är av garanterat god kvalitet med intressanta egenskaper. 

Varje vinregion har sin karaktär och sin egenart, och dess viner passar för olika tillfällen. Du får också lära dig lite om de olika druvorna som man använder, hur man odlar vindruvor och hur man tillverkar vin. Självklart får du också lära dig om hur man bäst kombinerar vin med mat. 

Testa på tapas & sherryprovning!

Vad du kan förvänta dig

En professionell och personlig sommelier

Fem Sherrysorter med tillhörande spansk klassisk tapas

Upptäck en mytomspunnen historia

Mer om Sherry

Sherry är ett berömt spanskt starkvin som tillverkas i den så kallade Sherrytriangeln, kring städerna Jerez, El Puerto de Santa María och Sanlúcar de Barrameda i provinsen Cádiz i Andalusien i södra Spanien. Namnet sherry har den fått av den engelska version av det spanska ordet jerez. Man tillverkar sherry på tre olika druvor: palomino, muscat d’aleexandrie och pedro ximénez.

Tack vare sina olika stilar och smaker kan man lätt kombinera sherry med allt från riktigt söta desserter till salta tapasrätter.

Kombinera eventet med en magisk övernattning

Grand Hotel Saltsjöbaden boende

Njut av ett trevligt event men sätt pricken över i:et med en minnesvärd övernattning hos ett av Stockholm mest klassiska hotell.

Sök hotellrum, hitta aktuella kampanjer och upptäck weekendpaket för alla tillfällen

Boka här

Information

Adress: Gamla Stans vinkällare

Pris: 699 kr

Vad vill du göra?

Datum