Ölprovningar i Stockholm

Hitta spännande sätt att utforska ölens fantastiska smaker.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om ölprovning

Är du en sann ölnjutare som uppskattar riktigt god öl? Du ska du testa att gå på någon av alla ölprovningar och få nya kunskaper från sanna ölproffs! Oavsett om du är nybörjare på öl eller en erfaren öldrickare så kommer du lära dig något nytt. Förutom själva ölprovningen kommer du få insikt i ölets historia, hur man brygger öl och annan intressant information om en av världens mest populära drycker.
Under själva provningen kommer du få testa olika ölsorter och få en förståelse för skillnaden i smaken, på vilket sätt de bryggts samt andra faktorer som påverkar smaken! Både gott och lärorikt!

Mer om ölprovning i Stockholm

I ölguiden finns det flera aktiviteter och evenemang att göra inom Stockholm. Med hjälp av ölexperter får du testa olika ölsorter och hitta just din nya favorit. Kombinera öl och ost, och få nya idéer till framtida rätter. Öl är gjort på vatten, malt, humle och jäst. Lär dig ölens historia. Var med på en upplevelse med partner eller vänner och sätt era smaklökar på prov. Läs även vår ölguide som tipsar om billiga ölhak i stan,

Ost- och ölprovningar

De flesta oss tänker nog på vin och ost när man ska servera något trevligt till eller efter maten. Kombinationen ost och öl har inte alls fått samma medvetande i den svenska folksjälen, detta betyder givetvis inte att öl och ost inte fungerar tillsammans! Upptäck den fantastiska smakresan som öl och ost kan erbjuda och lär dig vilka ölsorter som passar till olika ostar. Du får testa flera olika ölsorter och olika ostar för att få en egen känsla för vad som fungerar.

Snus- och ölprovning i Stockholm

Kombinera två av de godaste sakerna man kan uppleva i livet, nämligen snus och öl! På denna ölprovning får du lära dig att hitta den perfekta snusblandningen och sedan kombinera snuset med den perfekta ölsorten. Du får lära dig hur du kombinerar olika ölsorter med olika snusblandningar så du upplever den maximala smakupplevelsen.

Snus och ölprovning är verkligen en höjdpunkt för dig som gillar både snus och öl och vill lära dig uppskatta det bästa av två världar och hur man kan kombinera smakerna på bästa möjliga sätt.

Ölprovningar i mörker

Vill du verkligen testa smaklökarna ska du definitivt ta dig an en ölprovning i mörker! För riktiga ölälskare är detta ett måste för ölprovning i mörker går verkligen ut på att känna smaken av varje klunk. Du kommer känna av smaken mycket tydligare då sinnena doft och smak kommer jobba hårdare för att kompensera synen som mer eller mindre är obefintlig i mörkret. Förutom en häftig smakupplevelse får du även lära dig mer om ölets historia och bli guidad av en sann ölkännare.

Prova mjöd

Ta med dig vänner in i en sanna vikingamiljö och drick den klassiska drycken mjöd som är så väl förknippas med vikingatiden. Många av oss ser mjöd som en föregångare till ölet och det kan möjligen vara rätt, men om man tittar på hur man gör mjöd så är det kanske mer korrekt att kalla det för ett honungsvin. Till mjöden blir du serverad en klassisk charktallrik med massor av goda korvar och köttbitar. En häftig upplevelse som du kan berätta om för dina kompisar sen.