Kaffeprovning hos Black Honey Coffee Roasters

Upplev kaffeprovning hos Black Honey Coffee Roasters. Är du nyfiken på att lära dig mer om allas vår favoritdryck, kaffe? På det familjeägda kafferosteriet får du vässa dina kunskaper om kaffe, genom att bland annat fråga dig hur du konsumerar kaffe i vardagen, för att sedan lära dig om olika kaffetyper, växtarter och rostningsprofiler. Du får även prova 9 olika sorters kaffe, från sex olika länder, genom så kallad “cupping” – provsmakning av kaffe på professionellt vis. Det blir två härliga timmar fyllda med kaffearom och nyvunna kunskaper att ta med sig hem efteråt.

Vi har hittat följande rabatter på denna upplevelse:

Rabattkod: gugo
– Ger 10% rabatt hos Truestory

Kaffeprovning hos Black Honey Coffee Roasters

Pris: fr 420 kr

Black Honey Coffee Roasters

Black Honey Coffee Roasters är ett familjeägt rosteri och bryggeri, med passion för kaffe. Familjen har rötter i Turkiet och brinner för att alla ska få smaka färskrostat kvalitetskaffe. Som i deras hemland, där nästan varje lilla samhälle hade sitt eget rosteri, och gatorna doftade färskrostat kaffe. Black Honey Coffee Roasters säljer idag utmärkt kaffe och delar med sig av sina kunskaper på området för att fler ska kunna uppleva smaken av kvalitetskaffe.

Mer om kaffe och dess historia

Kaffe tillverkas av kaffebönor och de kommer från kaffebuskens frön. Busken härstammar från Afrika och har därifrån exporterats till andra delar av världen. Kaffedrickande har sitt ursprung i Etiopien för 2000 år sedan och kom till Sverige i slutet av 1600-talet, då som apoteksvara. I samband med koloniseringen av Afrika och Sydamerika under 1800-talet tog kaffedrickandet fart. Där stora plantager försåg bland annat kolonialmakterna med bönor. Under 1900- och 2000-talet har kaffet fått en starkare ställning och i slutet av 1900-talet var kaffe den vara som genererade näst mest exportinkomster, för utvecklingsländer efter olja. Finland toppar listan över det landet i världen som dricker mest kaffe och Sverige kommer på en sjätteplats (2022).

Ta dina kaffekunskaper till nästa nivå och upplev nya smaker hos Black Honey Coffee Roasters i Stockholm. Efter denna provning kommer du garanterat att uppleva kaffe på ett helt nytt vis!

Kombinera eventet med en magisk övernattning

Grand Hotel Saltsjöbaden boende

Njut av ett trevligt event men sätt pricken över i:et med en minnesvärd övernattning hos ett av Stockholm mest klassiska hotell.

Sök hotellrum, hitta aktuella kampanjer och upptäck weekendpaket för alla tillfällen

Boka här

Information

Adress: Nacka

Pris: fr 420 kr

Vad vill du göra?

Datum