Vad händer i Stockholms skärgård

Hitta tips och inspiration på saker att göra i den allra vackraste av skärgårdar.

Aktuellt i Stockholms skärgård

Se vad som händer i dag, i veckan eller på specifikt datum.

Idag
I veckan
I helgen
Välj datum
Visa

Åka båt i Stockholm skärgård

Hitta tips på turer där du kan njuta av skärgårdsmiljön på bästa sätt.

Segla i skärgården

Åk med på en segelbåt som navigerar dig mellan vackra skärgårdsöar på ett lugnt och trevligt sätt.

Läs mer

Båtturer

Tips på olika båtturer som navigerar i Stockholm skärgård.

Läs mer

RIB-sightseeing

Ta dig fram med en av de snabbaste båtarna du hittar i Stockholm. Kanske ser du en säl som poppar upp längs resan?

Läs mer

Åk Stridbåt 90

Används i vanliga fall av svenska militären men nu har du chans att hänga med.

Läs mer

Boende Stockholm skärgård

Tips på hotell, vandrarhem och andra boende i skärgården.

Gålö havsbad

Naturnära vandrarhem på populära ön Gålö. Här hittar du alla bekvämligheter och om du har tur ser du älgar och havsöarna eller så nappar både strömming och öring på fiskespöet.

Läs mer

Gålö camping

Naturnära camping på härliga Gålö. Här bor du mitt i ett naturreservat med gott om djur, lång strand, klippor och andra trevligheter.

Läs mer

Nynäs havsbad

Mycket vackrare läge vid vattnet hittar du sannolikt inte. Här finns spa, fantastisk natur och annat som förgyller livet.

Läs mer

Landsorts stugor

På charmigt längst ute i Stockholm skärgård. Bad i havet eller i tunna, grilla på kvällarna och ha det allmänt mysigt.

Läs mer

Öar i Stockholm skärgård

Tips på öar i att besöka i skärgården.

Mer om Stockholm skärgård

Stockholm skärgård är Sveriges största skärgård med sina cirka 24 000 öar och den näst största i Östersjön. Skärgården brukar delas upp i norra och södra delen där de populära öarna Vaxholm (centralort), Sandhamn, Ljusterö och Blidö är några exempel på norra skärgården och öarna Dalarö (centralort), Utö och Nåttarö är exempel på södra skärgården.

Stockholm skärgård har genom åren fungerat som en viktig militärplats i skyddet av Stockholm och Sverige och än idag satsar militären mycket på att befästa och försvara skärgården. Bland annat har det varit flera uppmärksammade ubåtsjakter i Stockholm skärgård. Än idag finns mycket av Kalla krigets militärverksamhet bevarat som nuförtiden kan besökas av turister.

Idag är Stockholm skärgård en populär plats att besöka för stockholmare och turister som framförallt vill njuta av den härliga naturen och de vackra vyerna under sommartid. Man kan antingen åka ut över dagen för att sola och bada samt äta en god bit mat, alternativt bo några dagar i de flertalet hotell och vandrarhem som skärgården erbjuder.

Familjeaktiviter
Det finns massor av aktiviteter för familjen. Den tidigare nämnda militära verksamheten brukar vara populär att se både för barn och vuxna. Den härliga naturen med stränder, klippor och stora djurliv har också en förmåga att engagera barnen. Förutom naturen så finns flera aktiviteter som fiske, båtturer, restauranger med mera att uppleva.

Kommunikation
Om du vill ta dig till norra skärgården som Vaxholm så går det flertalet båtar från Stockholm löpande varje dag, vilket gör det smidigt att ta sig ut. Många skärgårdsöar kan du även nå med bil. Om du vill till södra skärgården åker de flesta till Västerhaninge eller Nynäshamn för att sedan fortsätta med båten ut till öarna.