Vad händer i Stockholms skärgård

Hitta tips och inspiration på saker att göra i den allra vackraste av skärgårdar.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Stockholm skärgård

Stockholm skärgård är Sveriges största skärgård med sina cirka 24 000 öar och den näst största i Östersjön. Skärgården brukar delas upp i norra och södra delen där de populära öarna Vaxholm (centralort), Sandhamn, Ljusterö och Blidö är några exempel på norra skärgården och öarna Dalarö (centralort), Utö och Nåttarö är exempel på södra skärgården.

Stockholm skärgård har genom åren fungerat som en viktig militärplats i skyddet av Stockholm och Sverige och än idag satsar militären mycket på att befästa och försvara skärgården. Bland annat har det varit flera uppmärksammade ubåtsjakter i Stockholm skärgård. Än idag finns mycket av Kalla krigets militärverksamhet bevarat som nuförtiden kan besökas av turister.

Idag är Stockholm skärgård en populär plats att besöka för stockholmare och turister som framförallt vill njuta av den härliga naturen och de vackra vyerna under sommartid. Man kan antingen åka ut över dagen för att sola och bada samt äta en god bit mat, alternativt bo några dagar i de flertalet hotell och vandrarhem som skärgården erbjuder.

Familjeaktiviter

Det finns massor av aktiviteter för familjen. Den tidigare nämnda militära verksamheten brukar vara populär att se både för barn och vuxna. Den härliga naturen med stränder, klippor och stora djurliv har också en förmåga att engagera barnen. Förutom naturen så finns flera aktiviteter som fiske, båtturer, restauranger med mera att uppleva.

Så här tar du dig ut i skärgården

Om du vill ta dig till norra skärgården som Vaxholm så går det flertalet båtar från Stockholm löpande varje dag, vilket gör det smidigt att ta sig ut. Många skärgårdsöar kan du även nå med bil. Om du vill till södra skärgården åker de flesta till Västerhaninge eller Nynäshamn för att sedan fortsätta med båten ut till öarna.

Arrangerar du event i Stockholms skärgård?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR