Vad händer i Stockholms skärgård

Hitta tips och inspiration på saker att göra i den allra vackraste av skärgårdar.

Aktiviteter i skärgården

Aktivera dig i skärgårdens härliga natur. Njut av vackra vyer under ditt nästa äventyr och upplevelse.

Kajak på Dalarö

Paddla runt de ödlade öarna i Stockholms skärgård på en hel dag kajak äventyr. Flyta på Östersjöns vågor när du upptäcker detta fantastiska landskap som leds av en professionell guide. Sluta för en god lunch tillagad på öppen eld.

Läs mer

RIB-sightseeing

Utforska arkitekturen och landskapet i Stockholms skärgård på en 1-timmes rundtur med RIB-båt. Färdas ut på Östersjön och se några av de mer än 30.000 öarna! Passera stockholmska landmärken så som Nationalmusem och Gröna Lund.

Läs mer

Sportfiske

Njut av sportfiske på en rymlig, bekväm, stabil och säker båt längs Stockholms underbara skärgård. Ingen erfarenhet behövs och lämplig för alla som gillar havet och spänningen i jakten.

Läs mer

Kajak i Roslagens skärgård

Ta bussen till Norrtälje och njut av vackra Roslagens skärgård under en två dagar lång kajakpaddling.

Läs mer

Åk Stridsbåt 90

Används i vanliga fall av svenska militären men nu har du chans att hänga med.

Läs mer

Smågruppstur till Vaxholm

Besök Stockholms skärgård, inklusive den historiska fiskeorten Vaxholm, som erbjuder historiska trähus, bra affärer och en magnifik fästning som en gång skyddade Stockholm.

Läs mer

Åka båt i Stockholms skärgård

Hitta tips på turer där du kan njuta av skärgårdsmiljön på bästa sätt.

Segla i skärgården

Åk med på en segelbåt som navigerar dig mellan vackra skärgårdsöar på ett lugnt och trevligt sätt.

Läs mer

Båtturer

Tips på olika båtturer som navigerar i Stockholm skärgård.

Läs mer

Kryssning + lunch till Vaxholm

Stig ombord på en klassisk skärgårdsbåt och kryssa genom Stockholms skärgård på en 3-timmars lunchkryssning. Upplev den orörda naturen runt stadens vattenvägar och njut av en utsökt lunch med klassisk svensk och internationell mat, tillagad av kockar.

Läs mer

Skärgårdskryssning med guide

Kliv ombord en klassisk skärgårdsbåt och njut av en sightseeingkryssning längs Stockholms vattenvägar på en 2,5 timmar. Upplev den orörda naturen i stadens unika skärgård.

Läs mer

Åk Stridsbåt 90

Används i vanliga fall av svenska militären men nu har du chans att hänga med.

Läs mer

Båt till Fjäderholmarna

Upptäck Stockholms närmaste skärgårdsö på en kryssning tur och retur eller enkel resa till Fjäderholmarna. Ta en promenad längs stadens färgglada gator och hantverksbutiker, stanna så länge du vill och njut av några av öns charmiga restauranger.

Läs mer

Boende Stockholms skärgård

Tips på hotell, vandrarhem och andra boende i skärgården.

Gålö havsbad

Naturnära vandrarhem på populära ön Gålö. Här hittar du alla bekvämligheter och om du har tur ser du älgar och havsöarna eller så nappar både strömming och öring på fiskespöet.

Läs mer

Grundets vandrarhem

Vandrarhem | Grundets vandrarhem ligger på ön Rögrund i Stockholms södra skärgård. Du bor i huvudbyggnaden eller i någon av småstugorna. På ön finns en huvudbyggnad med gemensamma utrymmen och sju sovrum, alla med egen ingång från vår stora altan.

Läs mer

Nynäs havsbad

Mycket vackrare läge vid vattnet hittar du sannolikt inte. Här finns spa, fantastisk natur och annat som förgyller livet.

Läs mer

Landsorts stugor

På charmigt längst ute i Stockholm skärgård. Bad i havet eller i tunna, grilla på kvällarna och ha det allmänt mysigt.

Läs mer

Aktuellt i Stockholms skärgård

Se vad som händer i dag, i veckan eller på specifikt datum.

Idag
I veckan
I helgen
Välj datum
Visa
just nu hittar vi inga evenemang inom denna kategori.

Öar i Stockholm skärgård

Tips på öar i att besöka i skärgården.

Mer om Stockholm skärgård

Stockholm skärgård är Sveriges största skärgård med sina cirka 24 000 öar och den näst största i Östersjön. Skärgården brukar delas upp i norra och södra delen där de populära öarna Vaxholm (centralort), Sandhamn, Ljusterö och Blidö är några exempel på norra skärgården och öarna Dalarö (centralort), Utö och Nåttarö är exempel på södra skärgården.

Stockholm skärgård har genom åren fungerat som en viktig militärplats i skyddet av Stockholm och Sverige och än idag satsar militären mycket på att befästa och försvara skärgården. Bland annat har det varit flera uppmärksammade ubåtsjakter i Stockholm skärgård. Än idag finns mycket av Kalla krigets militärverksamhet bevarat som nuförtiden kan besökas av turister.

Idag är Stockholm skärgård en populär plats att besöka för stockholmare och turister som framförallt vill njuta av den härliga naturen och de vackra vyerna under sommartid. Man kan antingen åka ut över dagen för att sola och bada samt äta en god bit mat, alternativt bo några dagar i de flertalet hotell och vandrarhem som skärgården erbjuder.

Familjeaktiviter
Det finns massor av aktiviteter för familjen. Den tidigare nämnda militära verksamheten brukar vara populär att se både för barn och vuxna. Den härliga naturen med stränder, klippor och stora djurliv har också en förmåga att engagera barnen. Förutom naturen så finns flera aktiviteter som fiske, båtturer, restauranger med mera att uppleva.

Kommunikation
Om du vill ta dig till norra skärgården som Vaxholm så går det flertalet båtar från Stockholm löpande varje dag, vilket gör det smidigt att ta sig ut. Många skärgårdsöar kan du även nå med bil. Om du vill till södra skärgården åker de flesta till Västerhaninge eller Nynäshamn för att sedan fortsätta med båten ut till öarna.