Badplatser i Stockholm

Få tips på populära och bra badplatser i Stockholmsområdet.

Flatenbadet, Skarpnäck

Rålambshovsparken, Kungsholmen

Stockholms kanske populäraste park som erbjuder uteserveringar, roliga aktiviteter och härliga vyer över Stockholm. Intill ligger populära Smedsuddsbadet.

Läs mer

Blå Lagunen, Ekerö

Hornsbergs strand, Kungsholmen

Tantolunden, Södermalm

Eriksdalsbadet, Södermalm

Både inomhus-, och utomhusbad där du kan bada sommar såväl som vinter.

Läs mer

Mälarhöjdsbadet, Bredäng

Smedsuddsbadet, Kungsholmen

Ett stenkast från en av Stockholms populäraste parker, Rålambshovsparken.

Läs mer

Långholmen, Södermalm

Historiska och vackra Långholmen brukar locka till sig många människor på sommaren.

Läs mer

Hellasgården, Nacka

Grisslinge havsbad, Värmdö

Ängbybadet, Bromma

Hitta roliga sommaraktiviteter

Få tips och inspiration på roliga saker som händer i Stockholm under sommaren. Tips på events och aktiviteter för alla åldrar.

Stockholmsnyheter

Håll dig uppdaterad på roliga och intressanta evenemang som är på gång i stan.

Mer info om badplatser i Stockholm

Stockholm är omgiven av vatten och du kan bada i små sjöar, Mälaren eller mäktiga Östersjön. För dig som föredrar att bada i bassäng så finns även flertalet badbassänger som passar alla åldrar i och runt Stockholm. Med sin grönska och vatten passar Stockholm perfekt för de badsugna vännerna, familjen eller det romantiska paret.

På de flesta platserna är det tillåtet att grilla så klotgrillen eller engångsgrillen är ett populärt inslag bland badsugna stockholmare. Ta med en picknickfilt, grillen, vänner, något gott att dricka och ha en härlig dag i solen med ett svalkande dopp.

Missa inte heller att ta båten ut till Stockholm skärgård där du hittar gott om badmöjligheter, mysiga restauranger, härliga vyer och andra spännande aktiviteter. Här kan du läsa mer om vad du kan göra i Stockholm skärgård

I centrala Stockholm hittar du flera badmöjligheter på Södermalm. Där hittar du bland annat Tantolundens strandbad med minigolf, uteserveringar och en enorm grön park som är väldigt populär sommartid. Långholmen erbjuder också en härlig badplats med fängelsehistoria och en skön vy över till Kungsholmen. Här kan du läsa mer om vad du kan göra på Södermalm

Förutom Södermalm hittar du även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som ligger på Kungsholmen (mitt emot Långholmen). I Rålambshovsparken hittar du förutom badmöjligheter även uteserveringar, boule, skatepark samt lekplats för barnen. Dessutom erbjuds en fantastisk vy över Stockholms innerstad samt Mälaren (beroende vart du väljer att placera filten).