Kryssningar i Stockholm

Hitta tips på kryssningar som tar dig runt i Stockholm skärgård eller över Östersjön

Ge en kryssning i present

Överraska någon speciell med en trevlig kryssningsupplevelse

Kryssning för två med Tallink Silja

Ta med dig någon speciell och upplev en rogivande kryssning på Östersjön. På båten kan du räkna med nöje, god mat och annat trevligt.

Läs mer

Spakryssning till Tallinn

Ta dig till vackra och historiska Tallinn. På båten dit kan du njuta av spa, god mat och andra trevligheter som förgyller kryssningen.

Läs mer

Kryssningskalender

Håll dig uppdaterad kring vad som händer inom kryssningar i dag, i veckan eller specifikt datum

Idag
I veckan
I helgen
Välj datum
Visa

Fler tips inom kryssningar

Hitta fler sätt att ha roligt med vänner på vattnet.

Båtturer i och runt Stockholm

Ta en härlig båttur i och runt Stockholm där du upplever sevärdheter, historia och vackra vyer. Vissa turer tar dig även ut i Stockholm skärgård och allt vad den har att erbjuda.

Läs mer

Historisk kanalkryssning runt Kungsholmen

Njut av en härlig kanalkryssning runt Stockholms näst största ö på M / S Sjöfröken, byggd år 1875. Lär dig om stadens historiska arv från den informativa kommentatorn ombord.

Läs mer

Brunchkryssning

Kliv ombord på ett klassiskt fartyg och kryssa genom Stockholms skärgård under en brunchkryssning på 3 timmar. Upplev den oförstörda naturen längs stadens vattenvägar och ät en delikat brunch med svenska och internationella rätter som tillagas av en kock.

Läs mer

Pizzakryssning

Denna tur är den perfekta turen för dig som vill äta i en avslappnad miljö, samtidigt som de ser Stockholms mest populära delar.

Läs mer

Vintertur med båt

Upptäck Stockholms skönhet på vintern under denna 1-timmes båttur. Beundra den magnifika utsikten över Stockholm medan du kryssar längs stadens kajer och runt Fjäderholmarna.

Läs mer

Företag som anordnar kryssningar

Några av företagen som arrangerar kryssningar i Stockholm.

Viking Line

Ett av Stockholms populäraste rederier med flera avgångar varje till främst Åland och Finland. Både för dig som söker transport över Östersjön samt dig som vill festa. Avgångar från centrala Stockholm samt Kapellskär utanför Norrtälje.

Läs mer

Birka Cruises

Njutbara kryssningar i Östersjön. På båten hittar du flera trevliga restauranger, härlig takterass med bar samt massor av nöjen för alla åldrar och intressen. Även temakryssningar till olika destinationer i Östersjön.

Läs mer

Tallink Silja

Klassiskt rederi med regelbundna avgångar från Värtahamnen. Tar dig över Östersjön till Finland, Tallinn och Riga och på båtarna kan du räkna med restauranger, party och andra trevligheter för alla åldrar.

Läs mer

Mer om kryssningar i Stockholm

Kryssningar är ett av de populäraste nöjena bland stockholmare och en stor orsak till varför folk söker sig till Stockholm överhuvudtaget. Från Stockholm utgår flera rederier som antingen tar dig över och runt Östersjön eller tar dig runt Stockholm skärgård eller Mälaren.

Oavsett vilket fartyg du åker med så är kryssningarna en populär familjeaktivitet där framförallt de större fartygen som ägs av bland annat Viking Line, Birka Cruises och Tallink Silja anordnar flertalet aktiviteter för barnen. På de större fartygen kan du besöka flertalet restauranger, shoppa taxfree, spela bingo, låta barnen leka i lekland eller sitta i baren och ta en öl. Fartygen avgår varje dag från centrala Stockholm så det är bara att hoppa på. Kryssningarna med de större fartygen pågår minst i 24 timmar.

Om du föredrar en kortare kryssning så kan du ta dig genom Stockholm skärgård under några timmar. Samtidigt serveras brunch, lunch, dryck och annat gott. Under turen kan du ta del av fantastiska vyer och uppleva skärgårdens härliga natur.

Många människor passar även på att festa loss på fartygen. Framförallt är det Viking Line och Tallink Siljas kryssningar som fredagar och lördagar lockar tusentals människor som vill festa tillsammans med vänner. På fartygen anordnas konserter, nattklubb med dj och andra aktiviteter som lockar den partysugna.