Amerikanska restauranger i Stockholm

Bra hamburgare, en stor kött, sötpotatis och annat gott vi gärna förknippar med USA.

Barrels Burgers & Beer - grymma burgare & goda öl

Saddle & Sabre - klassiskt stekhouse & prisbelönt whiskeybar

Burger & Lobster - hamburgare och hummer i ett udda koncept

Flippin Burgers - hamburgare när det är som bäst

Jimmys Steakhouse - klassiskt steakhouse på Söder

Austin Food Works - mat från amerikanska södern

Boston Grill - sport, öl & steaks

Duck & Crab - ät rätter som chili crab

Kommendören - favoriträtter från USA:s kuster

Texas Longhorn - grymma på kött

Afterwork, lunch eller middag på TGI Fridays

Mer om amerikanska restauranger i Stockholm

Amerikansk mat kommer till viss del från det indianska köket, men är framförallt präglad av europeisk matkultur. Matkulturen skiljer sig även mycket beroende på vart i USA man befinner sig, men det vi kanske främst förknippar amerikansk mat med är hamburgare. Hamburgare har även blivit väldigt populärt i Stockholm med flera restauranger som specialiserar sig på det och dessa ställen är oftast fullsatta.

Amerikansk matkultur har en väldigt intressant historia. Som tidigare nämnts så kommer matkulturen ursprungligen från indiansk matlagning, men utifrån Amerikas brittiska historia så har det naturligtvis kommit mycket inspiration därifrån som än idag syns i matlagning. I och med den kraftiga invandringen i slutet av 1800-talet så började även andra influenser leta sig in i matlagningen, bland annat från Sydeuropa men även Sverige har givit sitt bidrag till amerikansk mat. Bland annat är begreppet “smörgåsbord” etablerat.

I Stockholm hittar du flera amerikanska restauranger och antalet växer i takt med att trenden med hamburgare växer sig starkare. På senare år har även korvkulturen fått fäste i staden, kortkulturen är sen länge etablerad i USA. På amerikanska restauranger kan du oftast köpa till en amerikansk öl så du får en helhetsupplevelse inom amerikansk matkultur. Bland de mest populära restauranger hittar du American Table som drivs av stjärnkocken Marcus Samuelsson och som ligger mitt i Stockholm City.

Amerikanska restauranger fungerar perfekt som afterwork med kollegorna såväl som middag för familjen.