Dykning i Bassäng

Testa på den spännande och roliga upplevelsen dykning i bassäng!

Har du någon gång drömt om att lära dig dyka? Nu har du möjlighet att prova på detta under kontrollerade former. Ett provdyk är perfekt för dig som funderar på att ta dykcertifikat eller för dig som bara vill ha en fantastisk och viktlös upplevelse!

 

Pris: 450 kr/person

Varaktighet: Cirka 2 timmar med dyk, dusch och bastu

Plats: Stockholm, Malmö, Karlstad och Karlskrona

 

Mer om upplevelsen dykning i bassäng

Kursupplägget börjar med att du får en kort teoretisk lektion. Under teorilektionen kommer du få grundläggande information om dykning och allt som hör därtill. Därefter kommer den praktiska biten där du får göra några grundläggande övningar innan det är dags att hoppa i bassängen. Där börjar du dyka i midjedjupt vatten och när du känner dig bekväm och trygg får du sedan testa på att dyka runt i bassängen helt viktlös. Dykinstruktören är hela tiden i din närhet och ser till att du är säker och har det roligt.

 

Detta ingår

  • Testa på dykning under säkra och kontrollerade former.
  • Perfekt för dig som funderar på att ta dykcertifikat
  • Dyk med en auktoriserad och erfaren instruktör
  • Teorilektion, bassängpass och lån av komplett dykutrustning
  • Värdecheck på 200 kr som du kan nyttja vid bokning av en grundkurs

 

Bra att veta

All dykutrustning ingår. Medtag badkläder. Du måste intyga friskhet på hälsodeklaration. Upplevelsen ska utföras nykter. Kurserna erbjuds kvällstid på vardagar. Du kan genomföra kursen på helgen mot ett tillägg på 150 kr. Upplevelsen är från 12 år. Tillgänglighet: Året om (gäller vardagar)

 

Fakta om dykning

Fridykning sker utan andningsgas, genom att dykaren andas in luft ovanför vattenytan innan dykningen sker. Dykning kan också ske med hjälp av andningsgas som till exempel luft, nitrox, trimix eller heliox. Vanligast är att man har med sig gasen i en eller två flaskor som man bär på ryggen. Förr i tiden dök man med hjälp av en dykarklocka. Skillnaden mellan en lättdykare och tungdykare är att lättdykare simmar fritt i vattnet, medan en tungdykare går på botten.

För att kunna dyka med tub i öppet hav krävs i dag att man går en utbildning och erhåller ett dykcertifikat. Idag finns det cirka 2000 aktiva instruktörer och dykledare i Sverige som arbetar genom de 140 licensierade dykskolorna.

Boka här
Taggar:AktiviteterBlekingeDykningFars dagKarlskronaKarlstadMalmöSkåneStockholmUpplevelse.comUpplevelsepresenterVärmlandVattensport

Information

Adress: Flera adresser

Pris: 450 kr

Vad vill du göra?

Datum