Provflyg en helikopter

Provflyg en helikopter i Stockholm eller Västerås! Undrar du hur det känns att spaka en helikopter? Nu får du uppleva känslan att flyga en helikopter tillsammans med en instruktör.

 

Pris: Från 3895 kr

Varaktighet: Cirka 60 minuter

Plats: Stockholm och Västerås

 

Om upplevelsen Provflyg en helikopter

Innan flygningen får du lära dig allt du behöver veta om helikoptern.

I cockpiten är alla flygkontroller dubblerade och du får vara med i samtliga moment under flygningen, inklusive start och landning. I luften övar vi på manövrering av helikoptern och navigation. Du kommer få hovra (sväva på samma ställe), åka framåt, bakåt, i sidled, strax över marken – något som är unikt för helikoptrar.

 

Detta får du

  • 30 min flygning + 30 min teori
  • Erfaren instruktör
  • En bra början till flygcertifikat
  • Fantastiska utsikter

 

Bra att veta

Nykterhet är givetvis ett krav. Minimilängd 140 centimeter. Din maxvikt är 90 kg på plats, fullt påklädd, för att kunna flyga. Upplevelsen är för en person och åldersgränsen är från 14 år. Tillgänglighet: Året om.

 

Begreppet Hovring

En helikopter har en förmåga som väsentligt skiljer den från ett flygplan. Den kan stå stilla i luften dvs. hovra. Det är denna förmåga som gör att helikoptern kan lösa många uppgifter som skulle vara svåra eller helt omöjliga att lösa med ett flygplan, såsom att landa på oljeplattformar eller hämta upp personal i svår terräng. En helikopter kan dock inte hovra i alla situationer, allt beror på hur tung helikoptern är samt hur mycket lyftkraft den kan generera.

Helikoptern har en högre lyftkraft så länge den befinner sig nära marken och då är påverkad av markeffekten. Denna avtar med höjden och försvinner helt på en höjd som motsvarar någon rotordiameter. Vidare sjunker lyftkraften även med ökad höjd och/eller ökad lufttemperatur, då båda faktorerna minskar luftens densitet. Detta kan leda till ett problem som ibland benämns som ”Hot and high” och som kan uppträda i bl.a. bergterräng i varmare länder.

 

Boka här
Taggar:AdrenalinAktiviteterFars dagHelikopterHöjdpunktStockholmUpplevelse.comUpplevelsepresenterUpplevelserVästeråsVästmanland

Information

Adress: Flera adresser

Pris: 3895 kr

Vad vill du göra?

Datum