Vad händer på Långholmen

Upptäck vad som händer på den vackra ön Långholmen mitt i Stockholm. Badplatser, museum, event och annat kul.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Långholmen

Långholmen är en ö i Stockholm, Sverige. Det är beläget i Mälaren och var en gång en fängelseö, men har sedan 1970-talet omvandlats till en park och rekreationsområde. Långholmen är nu hem till flera hotell, restauranger, campingplatser och en strand för besökare att njuta av. Det är också ett populärt utflyktsmål för Stockholmsborna och turister, och erbjuder en mängd aktiviteter, inklusive vandring, cykling och segling.

Långholmens fängelse

Långholmens fängelse är en tidigare fängelse som låg på Långholmen ö i Stockholm, Sverige. Den byggdes på 1860-talet och var i drift fram till 1975, då den stängdes som ett resultat av ändrade syn på straff och rehabilitering. Under sin tid som fängelse rymde den upp till 600 fångar och var känt för sin stränga regimen.

Efter stängningen omvandlades Långholmen till en park och rekreationsområde, med en mängd hotell, restauranger, campingplatser och en strand för besökare att njuta av. En del av fängelset har bevarats som ett museum, där besökare kan ta en titt på det gamla fängelsemiljön och lära sig om dess historia. Idag är Långholmen en viktig del av Stockholms kulturarv och besöks av tusentals människor varje år.

Arrangerar du event på Långholmen?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR