Afternoon tea för två med champagne

Börja testunden med lite lyx och ett glas god champagne. Passa på att njuta av en anrik brittisk tradition nästa gång du är sugen på en riktigt fin fika. En klassisk Afternoon tea tillsammans med trevligt sällskap är ett delikat avbrott i vardagen. Ett perfekt upplevelse för dig som vill skämma bort din mamma, pappa eller din kärlekspartner med något speciellt.

Pris: 800 kr / 2 personer

Denna upplevelse köps som ett presentkort där du efter köpet kan välja vilken dag som passar dig och ditt sällskap. En perfekt present till mors dag, fars dag eller för att hylla kärleken tillsammans med din partner.

Afternoon tea (1)

Mer om upplevelsen

Denna aktivitet äger rum på Chaikhana mitt i Gamla Stan och pågår i 1-3 timmar. Ni börjar upplevelsen med en glas champagne för att känna er välkomna, därefter serveras ni te och valfri meny. Menyn består av antingen en fransk eller engelsk variant.

Engelsk meny: Te, 4 engelska snittar, 2 scones med marmelad och clotted cream, valfri dessert.
Fransk meny: 1 kanna te, laxpaté med rökt lax och forellrom, anklevermousse, camembert och roquefort med fikonconfit, brioche och smör, 1 valfri dessert från vår kolonialvagn.

Under aktiviteten kan ni dricka så mycket te ni vill.

Mer om afternoon tea

Eftermiddagste är en gammal engelsk tradition och serveras vanligtvis mellan kl 15.00-17.00. Det finns även så kallat ”high tea” som serveras vid 17-18 tiden. High tea äts också vid det stora bordet snarare än de små teborden som lämpar sig för afternoon tea.

Vanligtvis serveras små smörgåsar med gurka, lax, skinka, ägg eller fiskröra under serveringen. Du hittar även scones med smält smör, marmelad och ibland lemon curd. Huvudingrediensen är såklart te som bör drickas med mjölk och ibland socker om du önskar.

Anna Maria Russel, en hertiginna från Bedford sägs vara uppfinnaren av afternoon tea i början av 1800-talet.

Boka här

Information

Adress: Stockholm

Pris: 800 kr

Vad vill du göra?

Datum