Tips till Alla hjärtans dag

Ta med kärleken på något speciellt som får kärleken att flöda.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Alla hjärtans dag i Stockholm

Letar du efter något roligt att göra med din partner på Alla hjärtans dag, något utöver det vanliga? Då har du kommit helt rätt. Vi tipsar om roliga och lite ovanligare aktiviteter som passar perfekt för denna dag. Efter aktiviteten kan förslagsvis dagen avrundas på någon trevlig restaurang.

Det finns gott om guldkorn i Stockholm som passar på Alla hjärtans dag. Varför inte besöka en av stadens skybarer eller gå på en konsert ihop med din partner? Kanske ni rentav vill lyxa till det med en natt på hotell?

Om man eftersöker enkelhet finns det många charmiga barer & pubar att besöka över ett glas vin eller en öl.

Lite kuriosa kring Alla hjärtans dag är att dagen firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag. I Sverige har firandet av Sankt Valentin och Alla hjärtans dag inte förekommit i någon större utsträckning förrän på 1960-talet, då det lanserades av kommersiella skäl och genom amerikansk kulturell påverkan.

Arrangerar du något event på Alla hjärtans dag?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR