skålande gäster på and terrass stockholm

Drömmen om en invigning med en vision för sommaren

Raymond har tänkt på invigningen länge och ser fram emot att äntligen officiellt öppna terrassen för Stockholm och dess besökare. Men än har han inte föreställt sig exakt hur den perfekta kvällen ser ut, och blir lite förvånad då tillfrågad.

– Oj, det har jag faktiskt inte tänkt på! Det viktigaste är att gästerna njuter av att äta och dricka gott i en bra atmosfär. De måste känna sig omhändertagna.

Andra små guldkorn Raymond ser fram emot att bjuda på under sommaren, är en italienskinspirerad apertivobuffé och afterwork-minglet Sparkling Thursday.

– Jag vill ge våra gäster en personlig stämning med mycket värme. Om de tar med sig känslan härifrån till nästa ställe, då vet jag att vi har lyckats.

raymond almert på terrassen på and hotel

 

Vad du kan förvänta dig

&terrace öppettider

Dag och tid: Musik 18:00 – 22:30, stänger 23:00 alla dagar.

Atmosfär: Förkväll, avslappnat, personligt med socialt mingel.

Om hotellet och restaurangen

Antal rum: 200, varav 60 ligger under mark.
Koncept: Att ha så många rum som möjligt utan att inkräkta på komfort och kvalitet.
Restaurangen öppnade: 2016, drivs av Raymond sedan oktober 2019.
Känt för: Frukosten. Fullbokat varje helg med 300 personer. Trestjärnigt hotell med 4+ i frukost och är tredje bäst av alla Best Western-hotell i Stockholm enligt intern mätning.

 

Event i restaurangbaren

Varje lördag: Saturday Apertivo-buffé i kl. 13-17:00.
155 kr/ person där du får välja mellan: vin,  cava, öl och buffe. 

Varje torsdag: Sparkling Thursday kl. 17-20:00
Fokus på bubbel, mingelbuffé i apertivostil med charkuterier och ostar.

 

Sommardrink 2023: Paloma

Betyder: “Duva” på spanska
Bakgrund: Sannolikt är att denna tequilabaserade citrusdrink kommer från staden Tequila i den mexikanska delstaten Jalisco. Exakt hur den kom till är både vitt diskuterat och mytomspunnet. Något man dock oftast är mer överens om ingredienserna även om dessa också kan variera.
Ingredienser: Tequila, rosa grapefruktjuice, limejuice, sodavatten, agavesirap, och salt för dekoration.

Mannen bakom mat och dryck

Namn: Raymond Almert
Bor: I Täby med sin fru och dotter.
Bakgrund: 30 år i restaurangbranschen: Gyldene Freden, Fredsgatan 12, Berns och var med och startade Bar á Vin vinbar.
Sysselsättning: Food and beverage manager på Best Western and hotel sedan augusti 2019.
Något skoj att veta: Älskar jakt. Serverar helst egenskjutet eller hemmagjord korv.
Är väldigt engagerad i välgörenhet. Har auktionerat ut exklusiva middagar på bland annat Nalen för att samla in och donera pengar till Ronald McDonalds barnfond. Av de totala 1,6 miljoner kronor han har samlat in, har han sannolikt rekord för enskild insamling med hela 1,1 miljoner kronor under en och samma kväll.

Vad vill du göra?

Datum