Drottninggatans historia – en stadsvandring

Häng med på en underhållande vandring med den välkände Stockholmsguiden Peter Frisk. Den populära turen ”Drottninggatans historia” tar er fram på en intressant och spännande Stockholmsgata.

Peter Frisk leder en annorlunda vandring genom Drottninggatan till Centralbadet och berättar om gatans långa spännande historia.

Priser
Vuxen: 200 kr
Barn & ungdom: 100 kr

Drottninggatan

Mer om guiden

Peter Frisk har arbetet som egen gatuguide och föreläser i över 20 år och är en välbekant karaktär på framförallt Södermalms gator. Hans stora intressen är Stockholm, dryck, konst, historia, litteratur, ekonomisk historia och samtiden. Peter delar med sig av sina kunskaper i underhållande och informativa möten och vandringar längs stadens gator. Peter har även en Fil. kand. i historia från Stockholms universitet.

Mer om Drottninggatan

Till Drottninggatan lockas både stockholmare och turister varje dag! Drottninggatan är en centralgata i Stockholms innerstad med många olika affärer, caféer, pubar, restauranger och mycket mer. Gatan börjar vid Norrström på Norrmalm och sträcker sig 1,5 km fram till korsningen med Observatoriegatan nedanför Observatorielunden i Vasastan. Centrala Drottninggatan sträcker sig från Åhléns city, som är Sveriges största och mest välbesökta varuhus, ända till Hötorget. På den breda gågatan rör sig cirka 75 000 människor varje dag. Detta gör stråket till den shoppinggata som lockar flest besökare i hela Stockholm. Från T-centralens uppgång vid Åhléns City är strömmen av människor på väg mot Drottninggatan intensiv.

Med sina en och en halv kilometer är detta Stockholms längsta gågata och shoppingstråk. På stråket finns internationella och svenska varumärken, stora kedjor, små butiker, restauranger och kaféer. Här blir du erbjuden prisvärd shopping, inte minst yngre och trendig sådan. Här finns de välkända kedjorna som H&M, Zara, The Body Shop, Clas Ohlson, Arket, Afound och mycket mer. Detta gör gatan relevant för en bred och varierad målgrupp. Drottninggatan är dessutom granne med Sergels torg, det ikoniska svartvita torget där många stockholmare älskar att vistas.

Kombinera eventet med en magisk övernattning

Grand Hotel Saltsjöbaden boende

Njut av ett trevligt event men sätt pricken över i:et med en minnesvärd övernattning hos ett av Stockholm mest klassiska hotell.

Sök hotellrum, hitta aktuella kampanjer och upptäck weekendpaket för alla tillfällen

Boka här

Information

Adress: Drottninggatan

Pris: 200 kr

Datum:
6 augusti 2022 - 11:00

Vad vill du göra?

Datum