Lär dig göra riktig gourmetkorv

Upplev en korvtillverkning och lär dig göra riktig gourmetkorv. Här får du tillverka din egen korv med hjälp från riktiga proffs inom kött och chark och med fina råvaror.

Pris: 1095 kr / person

Varaktighet: Cirka 3 timmar

Ort: Stockholm

Mer om korvtillverkningen

I den här upplevelsen får du lär dig att göra din egen korv tillsammans med riktiga proffs inom kött och chark. För ingen mat blir lika god som den du lagat själv och dessutom med riktigt fina råvaror. Under kursen får du några av deras favoritrecept såsom toulouse med vitvin, senap och dragon, fänkålssalsiccia, viltsalsiccia, merguez, chorizo, cajun, bratwurst och weiswurst.

Lär dig göra riktig gourmetkorv

Korv och Sverige

Ordet korv kommer från fornnordiska korver. Även om ursprunget är omstritt så är det förmodligen samma ord som isländska kurfr, som betyder avskuren vit eller stump. Sedan medeltiden har även ordet pölsa använts som korv i svenskan, men nuförtiden syftar ordet främst till maträtten pölsa.
Under medeltiden etablerades korv som ett livsmedel. De äldre svenska korvarna var troligen mycket okryddade och bestod i allmänhet av torkat, syrat kött. Korv har länge varit fattigmat, men under slutet av 1900-talet kom den rökta och torkade korven från Tyskland, Italien, Frankrike och andra exotiska länder. Vilket gjorde att korven även blev en delikatess i vårt land.

Häng med på en lärorik och rolig kurs och tillverka korv. Här får du lära dig allt du behöver för att kunna fortsätta hemma och laga till riktigt välsmakande korv. Vilket kommer bli en riktig succé nästa gång du bjuder familjen eller vännerna på middag!

Boka här

Information

Adress: Se bokning

Pris: 1095 kr

Vad vill du göra?

Datum