Konserter Gröna Lund

Sommarens konserter på Gröna Lund

Som vanligt kommer det bli mängder av grymma musikuppträdanden på Gröna Lund i sommaren. Här kan du hänga bland alla artister som kommer uppträda. 

Denna artikel uppdateras löpande i takt med att fler artister tillkännages. Längre ner i artikeln hittar du presentationer om respektive artist.

Med Grönan Live-passet har du fri entré till alla konsert- och alla danskvällar. Passet kostar 399 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop.

Foto i artikel: Marko T Wramén

TIPS! Följ vår Instagram för att få tips när duktiga artister uppträder i Stockholm. Följ oss här

Innehåll i denna artikel:

– Alla artister och datum på Gröna Lund

– Presentation av alla artister

Här är de artister som är klara hittills:

Du hittar en presentation om varje artist längre ner.

Fröken Snusk – 10 maj kl 20.00 på Stora Scen

JP Cooper – 17 maj kl 20.00 på Stora Scen

Samir & Viktor – 18 maj kl 18.00 på Stora Scen

Europe – 23 maj kl 20.00 på Stor Scen

Nelly Furtado – 24 maj kl 20.00 på Stora Scen

Dolly Style – 25 maj kl 18.00 på Stora Scen

Cleo – 31 maj kl. 20.00 på Stora Scen

Omar Rudberg – 1 juni på Stora Scen

LBSB – 4 juni kl 20.00 på Lilla Scen

De Vet Du – 6 juni kl 20.00 på Stora Scen

Lukas Graham – 7 juni kl 20.00 på Stora Scen

Lia Larsson – 8 juni kl 20.00 på Lilla Scen

Alice Cooper – 9 juni kl. 20.00 på Stora Scen

Keane – 10 juni kl 20.00 på Stora Scen

Bruce Dickinson – 11 juni kl. 20.00 på Stora Scen

Dina Ögon – 17 juni kl 20.00 på Stora Scen

The Offspring – 18 juni kl. 20.00 på Stora Scen

Ellen Krauss – 19 juni kl 20.00 på Stora Scen

Heart – 24 juni kl 20.00 på Stora Scen

Marcus & Martinus – 28 juni kl 20.00

Dropkick Murphys – 1 juli kl 20.00 på Stora Scen

Sator – 9 juli kl 20.00 på Lilla Scen

22-Pistepirkko – 17 juli  kl 20.00 på Lilla Scen

Drake Milligan – 24 juli kl 20.00 på Lilla Scen

Lisa Miskovsky – 30 juli kl 20.00 på Lilla Scen

Mimikry – 31 juli kl 20.00 på Lilla Scen

Deep Purple – 6 augusti kl. 20.00 på Stora Scen

Timbuktu – 12 augusti kl 20.00 på Stora Scen

Mando Diao – 13 augusti på Stora Scen

Sam Smith – 14 augusti kl. 20.00 på Stora Scen

Damian ”Jr Gong” Marley – 16 augusti på Stora Scen

Petter – 28 augusti kl 20.00 på Stora Scen

Seinabo Sey – 30 augusti kl 20.00 på Stora Scen

Bo Kaspers Orkester – 5 september kl 20.00 på Stora Scen

Darin – 6 september kl 20.00 på Stora Scen

TIPS!

Få våra senaste och bästa tips på saker som händer i Stockholm i vårt nyhetsbrev. Där får du:

– Exklusiva rabatter på hotell, restauranger och upplevelser.

– Förhandsinformation om kommande event.

– Spännande nyheter som är på gång i stan.

Här går du med

Presentation om årets artister på Gröna Lund

Fröken Snusk – 10 maj

Fröken Snusk var bland annat med i årets Melodifestival med sin låt ”Unga & Fria”. Hon har en imponerande samling hits i bagaget och med flera platina- och guld-skivor och mängder av livespelningar runt hela landet är hon idag epadunkens absoluta fixstjärna.

JP Cooper – 17 maj

Med en bakgrund i Manchester och en passion för soul, blues och folk har JP Cooper skapat en musikalisk stil som är både unik och oemotståndlig. Hans hits som “September Song” och “She’s On My Mind” har bevisat att han har vad som krävs för att skapa musik som når ut till en bred publik. JP Coopers låtar är fulla av passion och känsla, och hans texter är ofta personliga och självreflekterande. Han har en förmåga att skapa musik som verkligen berör människor och som får dem att känna sig sedda och förstådda.

Samir & Viktor – 18 maj

Samir Badran och Viktor Frisk blev Samir & Viktor med hela svenska folket när de deltog i Melodifestivalen första gången 2015 med låten ”Groupie”. Sedan dess har de varit med ytterligare två gånger med bidragen ”Bada Nakna” 2016 och ”Shuffla” 2018. Nu står det även klart att de kommer att delta i Melodifestivalen 2024 med bidraget ”Hela världen väntar”! De jobbar med några av Sveriges mest erkända låtskrivare, turnerar landet runt, skriver böcker och har medverkat i flertalet TV-program.

Europe – 23 maj

Med en svindlande karriär som sträcker sig över fyra decennier och med över 20 miljoner sålda album är Joey Tempest (sång), John Norum (gitarr), Mic Michaeli (keybord), John Levén (bas) och Ian Haugland (trummor) fortfarande lika aktuella och turnerar världen över. 2017 släppte de sitt 11:e studioalbum ”Walk The Earth” som spelades in i legendariska Abbey Road Studio i London. För produktionen stod Grammy Award-vinnande producenten Dave Cobb (Rival Sons, Shooter Jennings, Jason Isbell, Chris Stapleton). Förra året firade bandet sitt prestigefyllda 40-årsjubileum med en Europa-turné som i höstas avslutades med två utsålda konserter på ikoniska London Palladium.

Nelly Furtado – 24 maj

Att Nelly Furtado är en multitalang råder det inga tvivel om. Som musiker, låtskrivare och sångerska har hon över 20 miljarder streams och har sålt över 35 miljoner album världen över. Hon slog igenom stort med låten ”I’m Like a Bird” från debutalbumet ”Whoa, Nelly!” (2000) och har i samarbete med Timbaland och Justin Timberlake gett oss megahits som ”Maneater”, ”Say It Right” och ”Promiscuous”.

Dolly Style – 26 maj

De slog igenom stort i Melodifestivalen 2015 med debutsingeln ”Hello Hi” och har sedan dess levererat hits som ”Cherry Gum”, ”Rollercoaster” och ”Habibi”. Trion består av Molly, Holly och Polly, där Molly bär rosa, Holly bär blått och Polly bär lila. Deras mest trogna fans kallar sig för ”Dollys” och har skapat en helt egen pastellfärgad subkultur i sociala medier. Idag har Dolly Style närmare 200 000 lyssnare i månaden på Spotify och över 100 000 följare på deras YouTube-kanal.

Cleo – 31 maj

Född i Uppsala men uppvuxen i Umeå började hon rappa och släppa musik runt millennieskiftet tillsammans med kollektivet Random Bastards. Hon skivdebuterade 2007 under artistnamnet Cleo med EP:n ”Yes She Do” men det skulle dröja ända till 2022 innan hennes första fullängdsalbum ”Missaoui” kom – ett album fullt av erfarenhet, vishet och smärta blandat med atmosfäriska och mångbottnade beats.

Omar Rudberg – 1 juni

Omar Rudberg är artisten och skådespelaren som, trots sin unga ålder, har en resumé som omfattar såväl utsålda arenashower i Sverige och turnéer i USA. Som 14-åring blev han medlem i Skandinaviens, då och än idag största pojkband FO&O, som på fyra år lyckades ro i land hela tre MTV EMAs. Det var i samma veva som Omar också fick tillfälle att dela scen med stjärnor som Justin Bieber och One Direction.

Solodebuten kom sedan 2018 och två år senare debutalbumet “OMR”, som hittills har streamats över 20 miljoner gånger. Under hösten 2023 visade Omar upp sin mångsidighet i “Så mycket bättre”, där hans tolkningar av låtar från artister som Mapei och Staffan Hellstrand hyllades av både publik och kritiker.

Utöver sin artistkarriär har Omar också gjort avtryck inom TV och film. 2021 fick han en av de ledande rollerna i Netflix-dramat “Young Royals”, vilket blev en internationell succé och placerade honom i rampljuset både inom och utanför Skandinaviens gränser. Under 2023 utsågs Omar till “Sveriges bästa klädda man” av både ELLE och Café, samtidigt som han gjorde debut i “Sommar i P1”.

LBSB – 4 juni

LBSB är en hemlighetsfull framgångssaga. De fyra maskerade männen har sedan 2013 fått dansgolven att vibrera och energin att sprudla genom sin musik. Med Västerås som bas har LBSB skapat elektroniska låtar med dansanta melodier och genomtänkta texter som genererat en bra bit över 100 miljoner streams på Spotify. Med vita masker och svarta kläder dansar, hoppar och peppar bandet både publiken såväl som sig själva till 110%. Redan från start har LBSB kört på sin grej, och trots att maskerna har utvecklats och förbättrats, är grundtanken med anonymiteten densamma. För dem handlar det om ett solidariskt koncept där det inte spelar någon roll vilka de är. Musiken får tala för sig själv.

De Vet Du – 6 juni

De Vet Du tillhör den sällsynta skara artister i Sverige som har mer än 200 miljoner lyssningar på Spotify och fler än 100 miljoner visningar på Youtube. De säljer ständigt ut klubbar, festivaler och egna gig och har gjort sig kända som en av Sveriges bästa och mest populära liveakter. De har beskrivits som en svensk motsvarighet till den amerikanska komedigruppen The Lonely Island som också gjort sig kända för sina humoristiska texter med stor viral spridning.

Lukas Graham – 7 juni

Stjärnskottet Lukas Graham har de senaste åren växt till Danmarks absolut livefavoriter med flera utsålda turnéer i ryggen. Bandets självbetitlade debutalbum kom 2012 och har sålt 10 x platina och med den globala framgången fick bandet tre amerikanska Grammy-nomineringar. Med hits som ”Mama Said”, ”Love Someone”, ”Drunk in the Morning”, ”You’re Not There” och naturligtvis ”7 Years” har bandet sedan debuten legat etta på listorna runt om i världen, även i Sverige. Förra året kom deras femte studioalbum; ”4 (The Pink Album)”.

Lia Larsson – 8 juni

Melodifestivalen-aktuella Lia Larsson är en av Sveriges mest populära TikTok-profiler med över 400.000 följare. Hon är känd för sina danser till andra artisters låtar och fick sitt stora genomslag med debutsingeln ”Va Sa ’Ru (Russin På Russin Av) som kom 2022. Sedan dess har Lia släppt flera singlar och nått över 25 miljoner streams.

Alice Cooper – 9 juni

Alice Cooper inledde sin karriär på 70-talet och var pionjären för den teatraliska hårdrocken, med lika mycket inspiration från skräckfilmer som från vaudeville och garagerock. Med låtar som ”School’s Out”, ”No More Mr. Nice Guy” och ”Poison” har han blivit en legendar i genren och är även invald i Rock and Roll Hall of Fame.

Keane – 10 juni

Keane fick sitt stora genombrott 2004 då de släppte debutalbumet ”Hopes And Fears” – en skiva som än idag tillhör en av de bäst säljande (9 x platina!) någonsin i Storbritannien. Det visade sig snabbt att Keane hade mer att komma med, de tre följande plattorna – ”Under The Iron Sea” (2006), ”Perfect Symmetry” (2008) och ”Strangeland” (2012) – upprepade samtliga debutens bedrift genom att ta sig allra högst upp på den brittiska albumlistan. 20 år efter debuten och åtskilliga livserfarenheter senare är Tom Chaplin, Tim Rice-Oxley, Richard Hughes och Jesse Quin fortfarande här, kanske mer inspirerade än någonsin.

Bruce Dickinson – 11 juni

Bruce Dickinson, den ikoniske sångaren i Iron Maiden, släpper sitt sjunde soloalbum ”The Mandrake Project” i början av 2024 – hans första soloplatta sedan ”Tyranny Of Souls” från 2005. Albumets första singel ”Afterglow” kommer redan 1 december och beskrivs som en dramatisk och episk låt som passar både musiken och narrativet till det nya albumet.

Dina Ögon – 17 juni

Dina Ögon erövrade Sveriges musikscen med sitt självbetitlade och kritikerrosade album 2021, och sedan dess har de fortsatt överraska och hyllas. Förra året släppte de sitt andra album, ”Oas”, och tidigare i februari i år kom det tredje; ”Orion”. Musiken genomsyras av en hejdlös lekfull nostalgi och influenser som sträcker sig från från psykedelisk rock till glittrande pop och funkig soul. Deras musik har spelats flitigt på radio och de har nått miljontals streams.

The Offspring – 18 juni

The Offspring bildades 1984 i Kalifornien och är ett av de största och mest inflytelserika banden inom punkrocken. Deras låtar ”Come Out And Play (Keep ’Em Separated)”, ”Self Esteem”, ”Why Don’t You Get A Job” och ”The Kids Aren’t Alright” blev ledmotiv för en hel generation på 90-talet. Våren 2021 släpptes deras tionde studioalbum ”Let the Bad Times Roll” och under 2023 har de spelat för utsålda arenor i både Australien, Kanada, Europa och USA. I sommar kommer de återigen till Europa och stannar till på Gröna Lund.

Ellen Krauss – 19 juni

Ellen Kraus är en klassisk singer-songwriter. Men kanske egentligen mer än så. Hjärtat på utsidan finns där, likaså känslan för popmelodier, den lågmälda intensiteten, förmågan att få det småskaliga att upplevas storslaget. Men för Ellen Krauss handlar det också om att hon vuxit upp mitt i musiken – dessutom med avsevärd framgång – och att publiken har kunnat följa det, i princip, i realtid.

Ellen Krauss fick sitt genombrott med debutsingeln ”The One I Love”, som nu har nått över 28 miljoner streams på Spotify. Med en otrolig röst, närvaro, mod och en medfödd känsla att beröra sina lyssnare har hon snabbt blivit en av pop-Sveriges nästa stora framtidsnamn.

Heart – 24 juni

Heart bildades 1973 i Vancouver, BC. 1975 släpptes albumet ”Dreamboat Annie” som gav dem global framgång. De blandar utan ansträngning ljudbilden från 70-talets hårdrock och akustisk rock, punk och ibland till och med symfonisk rock. Heart är ett band som trotsar alla genres och som inga andra har påverkat en mängd mainstream- och undergroundartister under en karriär som sträcker sig över fem årtionden. De har över 35 miljoner sålda album internationellt varav över 22 miljoner enbart i USA tillsammans med tjugo topp 40-singlar och har också uppnått fantastisk streaming.

Marcus & Martinus – 28 juni

Trots sin unga ålder har Marcus & Martinus redan etablerat sig som ett globalt popfenomen. Förra året firade de 10 år som turnerande artister med en imponerande lista av internationella framgångar. De har turnerat över hela Europa, varit förband åt Jason Derulo, uppträtt på Nobelpriset och sålt ut Globen två gånger. Deras låt ”Elektrisk” innehar rekordet som den mest streamade norska låten genom tiderna. År 2023 kom de på andra plats i Melodifestivalen med låten ”Air”, och 2024 tog de hem en jordskredsseger med ”Unforgettable”.

Dropkick Murphys – 1 juli

Dropkick Murphys, från Massachusetts, sound är blandning av punk och irländsk folkmusik. Genom sina gigantiska hits, som ”I’m Shipping Up To Boston”, ”Rose Tattoo”, ”The State of Massachusetts” eller ”Johnny, I Hardly Knew Ya”, har deras musik kommit definiera en hel kultur där det irländska möter det amerikanska. Med senaste, kritikerrosade albumet ”Okemah Rising” visar bandet att de fortfarande är lika aktuella som någonsin – med sin keltiska punk, berörande texter och vackra melodier.

Sator  – 9 juli

Sator har under sin fyra decennier långa karriär stadigt hållit sin position som en ledande urkraft inom svensk rock. Med fokus på starka låtar och en glödande liveshow är de ett av Sveriges mest legendariska band som med sin avskalade ”rock- & punk-mash up” bevisat att ”less” ibland verkligen kan betyda ”more”. Hösten 2022, efter 20 års väntan, släppte Sator hösten 2022 coveralbumet ”Return of The Barbie-Q-Killers”, en skiva där man gjorde sina egna versioner av ”obskyra” punklåtar. Med singeln ”Brown Eyed Son” adderade bandet ytterligare en låt till den redan digra listan av odödliga klassiker i bandets setlist.

22-Pistepirkko – 17 juli

22-Pistepirkko är, vågar vi påstå, kungarna av finsk garagerock och bildades för över fyrtio år sedan. De spelar en okonventionell och distinkt blandning av pop, punk, rock och electronica vilket har skapat deras helt unika sound. De är ett av Nordens bästa liveband med en stor och dedikerad fanbase. Bandet har släppt 15 album och det senaste, ”Zipcode”, kom förra året.

Drake Milligan – 24 juli

Countryartisten Drake Milligan är en av genrens nya stjärnor som med sitt eget unika sound; en blandning av traditionell country, mycket energi och en makalös röst har omfamnats av både fans och media. Det hyllade debutalbumet ”Dallas/Fort Worth” kom 2022 och gick rakt in på plats nr 5 på Billboards ”Emerging Artist”-lista. Nu är han aktuell med nya EP:n ”Jukebox Songs”, som släpptes tidigare i februari i år. Drake Milligans livekonserter är ständigt utsålda och han har en hängiven fanbase.

Lisa Miskovsky – 30 juli

Platinasäljande Lisa Miskovsky är en av vårt lands mest folkkära och etablerade artister och låtskrivare med över 200 000 sålda album, miljontals streams, en mängd turnéer och otaliga priser och utmärkelser i bagaget. Lisa Miskovsky har sedan debuten släppt 6 studioalbum, flera singlar och två EPs. På den senaste “Eljest”, som kom våren 2023, samarbetade Lisa bland annat med prisade textförfattaren Annika Norlin – det var också första gången hon skrev och sjöng på svenska.

Mimikry – 31 juli

Mimikry är bandet som i år firar 30 år och aldrig tappar energin. Inte minst är kvintetten från Borlänge alltid en upplevelse på livescenen då de ständigt levererar shower med hjärta och svett. Sveriges punkigaste rockband är kända för stor kreativ förmåga när det kommer till att skapa rockigt punkiga klassiker i annorlunda förpackning. Galna idéer, udda samarbeten och ett ständigt skapande i ständig rörelse. Senaste EP:n ”Det finns hur många svin som helst” (2023) är ett av många bevis på att Mimikry aldrig tappar hungern och förmågan att skapa låtarna som känns.

Deep Purple – 6 augusti

Det finns inte nog med superlativ för att beskriva vad Deep Purple har betytt för rockmusiken. De har sålt över 100 miljoner album över ett spann av sju decennier och deras legendariska album ”Made in Japan” från tidigt 70-tal anses vara ett av världens viktigaste och mest inflytelserika livealbum någonsin. 2008 fick de ta emot ”Legend Award” på World Music Awards och 2016 blev de invalda i Rock and Roll Hall of Fame. Med en av de största rocklåtarna genom tiderna, ”Smoke on the Water”, har de varit med och format hårdrocksgenren och genom tiden även utvecklat den.

Timbuktu – 12 augusti

Jason ”Timbuktu” Diakité är en av Skandinaviens mest populära artister, och har under de senaste åren även blivit välkänd utanför hiphopmiljön. Han har etablerat sig själv som en inflytelserik politisk artist som hämtar musikalisk inspiration från folkmusik, amerikansk blues och musik från Västafrika och Jamaica. Med hits som “Alla vill till himmelen men ingen vill dö”, “Det löser sig” och “The botten is nådd” är han känd för att kunna skapa en otroligt festlig stämning – men hans musik når fler dimensioner än så, något som blev tydligt redan 2011 när han fick ta del av Nordiska rådets språkpris.

Mando Diao – 13 augusti

Statistiken, priserna och hyllningarna talar sitt tydliga språk: Mando Diao är ett av de största rockbanden vi har i Sverige. De är kända för att bjuda på explosiva liveshower med en enorm spelglädje, de har spelat över 1500 konserter i över 30 länder och har varit headline-akt på en mängd stora internationella festivaler.

Bandet har sedan debuten 2002 släppt 11 album, sålt miljontals fysiska album och har även uppnått över 200 miljoner streams. Den 13 augusti 20.00 kommer ett av Sveriges kaxigaste liveband tillbaka till Stora Scen för att återigen bjuda publiken på en explosiv musikupplevelse.

Sam Smith – 14 augusti

Sam Smith slog igenom över en natt med megahiten ”Stay with me” och framgången var ett faktum. Med singeln ”Unholy” från senaste skivan ”Gloria” krävdes bara 24 timmar innan denspe var en av tidernas snabbast växande låtar på Spotify. Efter fyra album, fyra Grammys, en Oscar, en Golden Globe, över 45 miljarder streams och två Guinness Rekord kan vi konstatera att det finns inget som Sam Smith inte kan uppnå. Hen spelade inför en stor publik i Avicii Arena i våras och det dröjer inte längre än till augusti innan vi får njuta av Sam Smith igen.

Damian ”Jr Gong” Marley – 16 augusti

Damian ”Jr. Gong” Marley, flerfaldigt Grammy-belönad och den yngste sonen till den legendariska Bob Marley, har skrivit sin egen musikhistoria. Genom att blanda reggae med dancehall, hip-hop, R&B och rock, blev han den första reggaeartisten som vann en Grammy utanför genren. Hans genombrottsalbum, ”Welcome To Jamrock”, säkrade två Grammys för Best Reggae Album och Best Urban/Alternative Performance för titelspåret, vilket även utnämndes till decenniets bästa reggaelåt av The New York Times.

Samarbeten med Nas och Skrillex, särskilt den platinasäljande ”Make It Bun Dem”, visar på hans mångsidiga musikaliska förmåga – en låt som för övrigt The Rolling Stone hyllade och beskrev som ”as a monster mash-up of dubstep and dancehall.”

”Stony Hill”, Damian ”Jr. Gong” Marleys fjärde studioalbum gav honom ännu en Grammy, följt av skivan ”The Kalling” som vann en Grammy för Best Reggae Album vid den 65:e upplagan av Grammy Awards.

Petter – 28 augusti

Sedan skivdebuten “Mitt sjätte sinne” från 1998 har Petter – utöver att fortsätta leverera musik i världsklass – byggt ett mindre imperium med sina färdigheter som författare, sommelier, krögare, konstnär och föreläsare. Han är en av vårt lands mest älskade artister och rappare, har släppt 16 skivor, vunnit Grammispriser, valts in i Swedish Music Hall of Fame, utsetts till Årets talare, givit ut tre böcker och belönats med antingen guld eller platina för majoriteten av alla skivor han släppt.

Seinabo Sey – 30 augusti

Det glödde från första sekund om Seinabos musik, men på scenen utvecklades detta till en formidabel eldsvåda. Med endast två släppta singlar avslutade Seinabo Sey Way Out West 2014 och bara två år senare spelade hon som huvudakt på samma festival. Hon har vält Dramaten, erövrat Norden, sålt ut Cirkus två kvällar på raken som sedan ledde till ett utsålt Avicii Arena.

På hyllan med flera Grammis och P3 Guld-statyetter finns även en European Border Breaker Award och en Verge Award. Hon har uppträtt på Nobels fredspriskonsert och hos Conan O´Brien, turnerat i USA och Europa. I Sverige har Seinabo Sey hyllats för sitt sommarprogram och har även hunnit med att bli frimärke.

Bo Kaspers Orkester – 5 september

Sedan starten i början av 1990-talet har Bo Kaspers Orkester ständigt gång på gång lyckats återuppfinna sig själva. Det är svårt att komma på något svenskt band som struntat lika mycket i genregränser, som är så mångsidiga. Bandet vet hur man i såväl text som musik blandar det lätta med det lite tyngre, det poetiska med det mer rättframma. Med ständig lekfullhet har gruppen vandrat mellan jazz, funk, pop, visa och soul, med en precision som förfört inte bara på hemmaplan. Även i Norge, Danmark och Finland har gruppen länge sålt ut krogscener, konserthus och avslutat festivaler med livsglad allsång. En miljon sålda album och fem listettor på den svenska albumlistan är andra bevis på uppskattningen.

Darin – 6 september

Darin har haft otaliga hits på topplistorna, sommarpratat i P1, varit med i ”Så mycket bättre” med de oförglömliga tolkningarna av Olle Ljungströms ”En apa som liknar dig” och Magnus Ugglas ”Astrologen”. Han har släppt nio studioalbum varav åtta har gått in på första plats på topplistan, han har nått över en halv miljard streams och trettio guld- och platinasinglar. Darin har gjort flera hyllade och utsålda turnéer där den senaste var höstens kritikerrosade arenaturné med elva stopp runtom i landet.

Vad vill du göra?

Datum