Whiskyprovning Skottland möter Asien

Whiskyprovning Skottland möter Asien- kom på en av våra whiskyprovningar i vår trevliga whiskykällare mitt i Gamla stan i Stockholm och lär dig mer om denna spännande dryck!

Under guidning av vår duktiga whiskyexpert kommer du att få alla verktyg för att lyckas med nya smakkombinationer även på egen hand.

Vilken blir din favorit? Missa inte whiskyprovning Skottland möter Asien!

Pris: 529 kr/person

Längd: Cirka 1,5- 2 timmar

Plats: Gamla Stans Ölkällare, Stockholm

Mer om whiskyprovning

Whisky är en av världens äldsta lagrade spritsorter och tillverkas idag över hela världen. Man tillverkar drycken på en mängd olika sätt, vilket naturligtvis påverkar dess munkänsla och smak. Den ena sortens whisky kan man uppleva som rivig, den andre fruktig. Vilket är en av anledningarna till varför whiskyn är perfekt lämpad för provsmakning! Under denna whiskyprovning provar vi whisky från främst Skottland (även lite annat i Europa) mot whisky från Asien.

På whiskyprovning med oss får du veta mer om detta och skillnader på whisky tillverkad av olika spannmål eller i olika länder. Detta gör du i gott sällskap i ett mysigt källarvalv mitt bland Gamla stans kullstensgator. Missa inte heller våra specialprovningar, där du får prova exklusiva whiskysorter eller whisky som härstammar från en specifik region!
Vår resa in i whiskyns värld pågår under cirka 1,5 – 2 timmar. Din professionella whiskymästare går först igenom grundsmakerna för att förbereda dig för att prova omkring fyra whiskysorter. Följ med oss på den här resan och få en inblick i whiskyns historia, hur den framställs och vad olika typer av whisky passar till. Du kommer också att få höra massor med roliga och spännande detaljer om denna uppskattade och mytomspunna dryck!

Vad du kan förvänta dig

En rolig och spännande provning!

Professionell och personlig whiskymästare

Utvalda kvalitativa whiskysorter

Mer om whisky

Whiskyns historia är spännande och dramatisk, det har varit perioder då tillverkningen varit förbjuden eller så högt taxerad att en stor del av whiskyframställningen var tvungen att stänga eller flytta under jorden för att komma undan skatten. Under en period var över hälften av Skottlands whiskyproduktion ha varit illegal!
Inte förrän 1824 kom den första licensen för att lagligt framställa whisky i Skottland. Landet blev snart världens ledande producent av kvalitetswhisky, och är det än idag. Man exporterar hela 34 flaskor whisky i sekunden från Skottland!

Boka här

Information

Adress: Gamla Stans ölkällare

Pris: 529 kr

Vad vill du göra?

Datum