Skärgårdskrogar i Stockholm

Nya event

Det finns tyvärr inga evenemang.

Mer om skärgårdskrogar

Varje sommar åker tusentals stockholmare och turister ut till Stockholm skärgård för att njuta av den härliga naturen och de mysiga öarna. På många öar finns finns det hotell, vandrarhem, restauranger och härliga skärgårdskrogar som serverar något gott att dricka eller äta samtidigt som du njuter av de härliga vyerna. Tänk sig att sitta på en uteservering med något gott att dricka, titta ut över vatten och öar, höra fåglarna kvittra och njuta av solen och lugnet.

I Stockholms norra skärgård är det framförallt Vaxholm, Blidö, Ljusterö, Norrtälje och Sandhamn som lockar besökare sommartid och där hittar du flera skärgårdskrogar att besöka. Men i regel finns krogar och barer på alla bebodda öar.

I Stockholms södra skärgård kan du besöka Utö, Dalarö, Nåttarö, Grinda, Muskö med flera som erbjuder flera härliga barer med sköna vyer.

De närmsta öarna att ta sig till är dels Fjäderholmarna som bara ligger 30 minuter från Stockholm City. Båtarna går ofta så det är lätt och smidigt att ta sig ut och tillbaka. På Fjäderholmarna hittar du flera krogar, museum, teaterföreställningar annat kulturellt att aktivera sig med. En annan ö som ligger på bekvämt avstånd från Stockholm är Vaxholm. Dit kan du ta dig med bil, buss eller båt från centrala Stockholm. Perfekt för en dagsutflykt.

Övriga öar som ligger nära centrala Stockholm är bland annat Värmdö och Lidingö.