Vad händer i Vaxholm

Hotell och spa i Vaxholm

Det finns tyvärr inga evenemang.

Stadsvandringar i Vaxholm

Det finns tyvärr inga evenemang.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Vaxholm

Vaxholm är en av de populäraste orterna att besöka i Stockholms norra skärgård och det är kanske inte så konstigt med tanke på läget vid havet och den fantastiska utsikten över Vaxholms Kastell. Orten ligger Vaxön. På ön hittar du även flera barer och restauranger, ett välkänt hotell och flera butiker du kan shoppa i. Vaxholm är även ett populärt ställe att besöka vid midsommar då orten arrangerar ett klassiskt midsommarfirande med midsommarstång, dans och musik.

Barer och restauranger

I och runt Vaxholm har du flera bra möjligheter att få en god bit mat och kanske något gott att dricka till också. Bland ortens mer populära restauranger hittar du bland annat Bistro Magasinet som från sitt läge inte bara erbjuder god mat utan även en fantastisk utsikt över hamnen och Vaxholms Kastell. För dig som vill ha en unik restaurangupplevelse så finns bland annat Husmor Lisas fine dining som erbjuder fantastisk mat med lokala råvaror och givetvis också en härlig havsutsikt.

Hotell och boende

Eftersom Vaxholm är så populärt att besöka så finns det givetvis flera olika typer av boenden och hotell där du kan övernatta. Alltifrån bed and breakfast på Vaxholms Kastell till det lite lyxigare Vaxholms Hotell som erbjudet ett helhetsupplevelse med fantastisk utsikt över hamnen, restaurang och konferensmöjligheter.

Aktiviteter och sevärdheter

Det finns mycket du kan uppleva och göra på Vaxholm, alltifrån shopping till spännande historia ligger bara ett stenkast ifrån varandra. Du kan även få guidade turer som berättar om Vaxholms spännande historia eller för den ölintresserade så kan du gå på ölprovning. Med sin närhet till havet så finns det även många möjligheter att sola och bada samt möjligheter att åka ut och fiska. I och runt Vaxholm finns det även mängder av gamla historiska byggnader, alltifrån slott och hembygdsföreningar till försvarsanläggningar.

Vaxholms Kastell

Vaxholms Kastell är en gammal borg från 1500-talet som byggdes för att försvara Stockholm från fiender men används idag som restaurang, bed and breakfast samt givetvis för besök för den som är intresserad av svensk militärhistoria.