Djurgårdens historia

Kungliga Djurgården är en av Stockholms mest uppskattade platser att besöka. Under historien har Djurgården varit viktig för kungligheter, militär samt för nöjen och kultur. Upptäck spännande berättelser om personer, platser och händelser som varit viktiga för Stockholm.

Vad vill du göra?

Datum

Kort om Djurgårdens historia

Djurgården är en ö i Stockholm, Sverige, och har varit en plats för friluftsliv och nöje sedan 1500-talet. Under 1600-talet blev ön en kunglig jaktmark och det kungliga Djurgårdsteatern byggdes där på 1700-talet. På 1800-talet började ön utvecklas till ett populärt friluftsparkområde, med bland annat en menageri och en utställning av svenska produkter. I början av 1900-talet öppnade Skansen, världens första friluftsmuseum, på Djurgården. Än idag är Djurgården en av Stockholms mest besökta turistmål, med en mängd sevärdheter inklusive Skansen, Vasamuseet, Abba The Museum och Gröna Lund Tivoli.

Arrangerar du event om Djurgårdens historia?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR