Jul i Stockholm

Upplev den magiska julen i Sthlm. En mix av tradition, kultur och modernt julfirande.



Utvalda julevent

Det finns tyvärr inga evenemang.

Julbord

Tips på trevliga julbord i och runt Stockholm.
Visa fler

Julmarknader

Hitta till Stockholms populära marknader under julen.
Visa fler

Det finns tyvärr inga evenemang.

Jul i Stockholms skärgård

Det finns tyvärr inga evenemang.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Jul i Stockholm

Julen i Stockholm är speciell för många. Varje år dekoreras staden med julpynt som lyser upp hela Stockholm i annars så kalla och mörka december. Annars börjar julfirandet i regel redan i mitten / slutet av november då julborden öppnar, julmarknaderna börjar annonseras ut och folket börjar längta efter den familjära högtiden.

Mycket av julfirandet sker i Stockholm City där Drottninggatan och andra populära områden smyckas med julbelysningen och annat pyssel. Även i Gamla Stan hittar du julfirande med bland annat en julmarknad med anor från 1700-talet. Det anordnas även guidade turer genom Stockholm som enbart syftar till se och uppleva den påkostade julbelysningen.

Julshopping

När det kommer till shopping så har du gott om möjligheter att köpa julklappar och fynda produkter under säsongen alla reor. Du hittar mycket shopping i centrala Stockholm kring Sergels Torg men du kan även besöka stor köpcentrum strax utanför innerstaden som Skärholmen Centrum, Täby Centrum, Farsta Centrum med flera.

Kuriosa kring jul

Liten annan kuriosa kring julen är att den firas till minne av Jesu födelse och själva firande inleds i samband med advent. För de flesta är det en familjehögtid som handlar om att sprida kärlek och visa uppskattning och för andra är det ett bra tillfälle att åka till varmare breddgrader för att hitta solen. Själva utdelandet av julklappar är till minne av de tre visa männen som gav Jesu barnet presenter. Julen avslutas den 13 januari (Tjugondag Knut) då julen dansas ut.

Här kan du läsa mer om om familjeaktiviteter i Stockholm

Arrangerar du event under julen?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR