En timmes rundtur med ribbåt i Stockholms skärgård

Känn adrenalinet pumpa när du flyger genom Stockholms skärgård på en RIB-båt och njut av det snabba och spännande äventyret på Östersjön.

Ta dig till Blaiseholmen för att möta din skeppare och din uppblåsbara racerbåt (RIB eller ”ribbåt”). Lyssna på en kort genomgång om vad du kan förvänta dig under båtturen. Byt sedan om till dina vattentäta kläder och flytväst (finns på plats). Hoppa på båten och håll fast i relingen, förbered dig på en guppig resa.

Se innerstan och skärgården

Passera Nationalmuseum och Stockholms innerstadskust när du lämnar staden. Åk i en slinga runt Djurgården och ta dig en titt på Gröna Lund, Vasamuseet och Prince Eugens Waldemarsudde. Båten ökar i fart när den glider och skuttar ut mot Stockholms idylliska skärgård med hastigheter upp till 64 kilometer i timmen.

När du når Fjäderholmarna har du anländ till hjärtat av skärgården. Låt dig förundras över de steniga, trädtäckta öarna som ligger som fräknar utspridda över Östersjön. Vissa är hem åt färgglada trähus och små fiskebyar, men många är obebodda. Sakta ner vid Vaxholm för att se den tronande Vaxholmsfästningen byggd på 1500-talet. Efter att ha njutit av den starka vinden, solen och saltvattnet åker du tillbaka till startpunkten.

Pris: 790 kr

Bilder från ribbåts-sightseeingen

Kombinera eventet med en magisk övernattning

Grand Hotel Saltsjöbaden boende

Njut av ett trevligt event men sätt pricken över i:et med en minnesvärd övernattning hos ett av Stockholm mest klassiska hotell.

Sök hotellrum, hitta aktuella kampanjer och upptäck weekendpaket för alla tillfällen

Boka här

Information

Adress: Strandvägen 118

Pris: 790 kr

Vad vill du göra?

Datum