Kajakpaddling i Vaxholm

Äventyret börjar på Skärgårdens Kanotcenter, där du kommer att träffa din kajakguide och delta i en kort säkerhetsinfo. Din guide hjälper dig att göra några justeringar av kajaken vid behov och kommer att diskutera rutten. När du väl är bekant med grundläggande paddling och säkerhetstekniker är det dags att hoppa in i din kajak och utforska skärgården ur vattnet.

Upptäck Vaxholm

Följ din guide när du utforskar Vaxholms skönhet och beundrar typisk svensk arkitektur. Med sin berömda fästning som användes för att försvara Stockholm och traditionella fiskestugor i hamnen, är det det perfekta stället att få den fulla skärgårdsupplevelsen. På andra sidan finns ett av Stockholms största naturreservat. Under kajakpaddling och utforska öarna från vattnet, lyssna på lokala berättelser om området, som en gång var hem för vikingar för över 1000 år sedan. Njut av den natursköna utsikten och känn dig nedsänkt i den lugna atmosfären i reservatet, vilket gör att du känner dig som om du är en miljon mil från stadens stress, trots att du bara är 30 minuter från Stockholm.

Bada och fika

När du har arbetat lite aptit kan du hitta den perfekta platsen för vila och njuta av en typisk svensk ”fika”, även känd som en kaffepaus. Du är också mer än välkommen att ta med en baddräkt för ett baltiskt dopp om du vill. Efter pausen kan du gå tillbaka till vattnet och se upp för reservens utbud av vilda djur inklusive bäver och kustfåglar. I slutet av en oförglömlig upplevelse är det dags att börja resan tillbaka till startpunkten och beundra det sista av utsikten längs vägen.

Pris: 1300 kr / person

 

Boka här

Information

Adress: Vaxholm

Pris: 1300 kr

Vad vill du göra?

Datum