Kajakpaddling i Vaxholm

Upplev kajakpaddling i Vaxholm. Kajakpaddling är det bästa sättet att utforska hjärtat av Stockholms skärgård. Paddla runt Vaxholm, ibland kallad skärgårdens huvudstad, och upplev enastående natur med massor av vilda djur!

Om kajakpaddling i Vaxholm

Äventyret börjar på Skärgårdens Kanotcenter, där du kommer att träffa din kajakguide och delta i en kort säkerhetsinfo. Din guide hjälper dig att göra några justeringar av kajaken vid behov och kommer att diskutera rutten. När du väl är bekant med grundläggande paddling och säkerhetstekniker är det dags att hoppa in i din kajak och utforska skärgården ur vattnet.

Upptäck Vaxholm

Följ din guide när du utforskar Vaxholms skönhet och beundrar typisk svensk arkitektur. Med sin berömda fästning som användes för att försvara Stockholm och traditionella fiskestugor i hamnen, är det det perfekta stället att få den fulla skärgårdsupplevelsen. På andra sidan finns ett av Stockholms största naturreservat. Under kajakpaddlingen utforskar du öarna från vattnet, lyssna på lokala berättelser om området, som en gång var hem för vikingar för över 1000 år sedan. Njut av den natursköna utsikten och känn dig nedsänkt i den lugna atmosfären i reservatet, vilket gör att du känner dig som om du är en miljon mil från stadens stress, trots att endast befinner dig 30 minuter från Stockholm.

Bada och fika

När du har paddlat ett tag är det sedan dags för att hitta den perfekta platsen för lite vila och du får njuta av en god fika. Du är också mer än välkommen att ta med dig badkläder för ett härligt dopp i det blå om suget skulle infinna sig. Efter pausen är det sedan dags att gå tillbaka till vattnet och paddeln igen, men se upp för reservatets utbud av vilda djur som består av bland annat bäver och kustfåglar. I slutet av en oförglömlig upplevelse är det sedan dags att fortsätta resan tillbaka till startpunkten och beundra det sista av den vackra utsikten längs vägen.

 

Pris: 1300 kr/person

Plats: Skärgårdens Kanotcenter, Vaxholm

Varaktighet: 4 timmar

 

Detta ingår

 • Kajaktur runt Vaxholm och skärgården
 • Fika på en avlägsen ö
 • Bevittna fantastisk utsikt över Vaxholms fästning och Bogesunds naturreservat
 • Upplev enastående natur och massor av vilda djur
 • Fullt utrustad havskayak dubbel eller singel (med paddel, sprutkjol och livväst)
 • Vattentät väska

Bra att veta

 • Vid dåliga väderförhållanden kommer din guide att justera rutten något
 • En rimlig grad av kondition krävs för att kunna delta
 • Den här upplevelsen behöver minst 2 deltagare (om det inte finns tillräckligt med bokningar kan upplevelsen avbrytas)
 • Klä dig i kläder som är lämpliga för sportaktiviteter
 • Alla deltagare måste kunna simma
 • Klä dig efter väderlek

Kombinera eventet med en magisk övernattning

Grand Hotel Saltsjöbaden boende

Njut av ett trevligt event men sätt pricken över i:et med en minnesvärd övernattning hos ett av Stockholm mest klassiska hotell.

Sök hotellrum, hitta aktuella kampanjer och upptäck weekendpaket för alla tillfällen

Boka här

Information

Adress: Vaxholm

Pris: 1300 kr

Vad vill du göra?

Datum